Osmaniye Ziraat Odası > Haberler > BAŞARILI ÇİFTÇİMİZE ODAMIZDAN ÖDÜL

BAŞARILI ÇİFTÇİMİZE ODAMIZDAN ÖDÜL

​  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliği ile Göç, Gıda Güvenliği ve Kırsal Kalkınma teması altında 16 Ekim 2017 tarihinde Ankara'da "Dünya Gıda Günü" etkinliği düzenlendi. Paydaş kurum ve kuruluşlarla yürütülen projelerle ilgili olarak yürütülen projede yer alan ve yöremizde alternatif bir ürün olarak Hasanbeyli İlçemize bağlı Yanıkkışla Köyü'nde Safran Yetiştiriciliği yapan kadın çiftçimiz Meryem PINAR kırsalda kadın çalışmalarıyla fark yaratmasından dolayı etkinlik kapsamında  "Başarılı Kadın Çiftçi" ödülüne layık görüldü.

Sayın Valimizin, Halk elinde ıslah projesi koç dağıtım töreni dolayısıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünü  ziyareti sırasında TZOB Yön. Kur.Üyesi ve Osmaniye Ziraat Odası Başkanımız Ahmet Bahadır SEZGİN , Safran projesiyle, Başarılı Kadın Çiftçi ödülüne layık görülen çiftçimiz Meryem PINAR’ı hediye ile ödüllendirerek çiftçimize bereketli bir hasat dönemi ve başarılarının devamını diledi.