Osmaniye Ziraat Odası > Haberler > ÇUKUROVA DA BUĞDAY HASADI BAŞLADI

ÇUKUROVA DA BUĞDAY HASADI BAŞLADI

Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden Çukurova‘da buğday hasadı sürüyor. Üreticiler, bol yağışlı geçen sezonda verimden memnun olduklarını belirtti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Osmaniye Ziraat Odası Başkanı A.Bahadır SEZGİN yaptığı açıklama da ;İlimiz de bu yıl dekar başına düşen verimin geçen yıllara göre daha yüksek olduğunu belirtti.

Bu yıl kış ve özellikle bahar aylarında yağan yağışlardan dolayı buğday hasadımız gecikmeli başlasa da; bazı tarlalarda zararlara yol açsa da buğday hasadının verimli olması çiftçimizin yüzünü güldürdü.

Üreticilerimiz için bereketli bir yıl olmasını dileyen SEZGİN; yerfıstığı ve mısır sezonunun da verimli olması en büyük temennimizdir dedi.