Osmaniye Ziraat Odası > Haberler > Osmaniye ve Merkez İlçelerde 1. Ürün Mısır Ekimine Başlandı

Osmaniye ve Merkez İlçelerde 1. Ürün Mısır Ekimine Başlandı

İlimizde ve çevremizde ki il ve ilçelerde; Çiftçilerimiz bir umut ve heyecanla birinci ürün mısır ekimine başladılar.

Ekimden sonra iklim şartlarına bağlı olarak ağustos ayında hasat edilen mısır ürününün ekimi hava ve toprak şartlarına bağlı olduğundan çiftçilerimiz uygun şartları bulduğunda bir telaşla gübre atıp toprağın ekime hazırlanması; ekim yapılması ve yabancı ot ilaçlarının toprağa uygulanması için; çiftçilerimiz zamana ve iklime karşı mücadeleyi en iyi şekilde göstermeleri gerekmektedir.

Osmaniye Ziraat Odası olarak; İlimizin vazgeçilmez ürünlerinden olan mısır üretiminin çiftçilerimize bereketli ürün ve bol kazanç getirmesini dileriz.