Osmaniye Ziraat Odası > Haberler > Sezgin, Üreten Türkiye Konuşuyor Adana Toplantısına Katıldı

Sezgin, Üreten Türkiye Konuşuyor Adana Toplantısına Katıldı

Adana’yı, ticaretin, sanayinin ve tarımın başkenti olarak nitelendiren Çelik, kentin Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olduğunu vurguladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın iş birliğinde düzenlenen “Üreten Türkiye Konuşuyor” toplantısının ikincisi 1 Nisan 2017 tarihinde saat 10:00 da Adana Tüyap Fuar ve Kongre Merkezin de gerçekleşti. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Ömer Çelik’in katıldığı toplantıya Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Oda Başkanımız Ahmet Bahadır SEZGİN katıldı.

Programın açılışında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ülke olarak daha fazla üretme iradesini gösterecekleri bu toplantılardan ikincisini Adana’da yaptıklarını, toplantı sonucunda çıkacak raporları Bakanlar Kuruluna getireceklerini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Baş müzakereci Ömer Çelik, ise “Siyasi şartlar ne olursa olsun Türkiye’nin ekonomisini büyütmek, emeğinin kıymetini büyütmek, Türkiye’nin istihdam sağlayan üreten güçleriyle siyasi kadroların buluşmasını sağlamak, cumhuriyetin mayasındaki öngörünün ve vizyonun bize emrettiği bir şeydir.” dedi.

Toplantıya katılan Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilceleri, işçiler, memurlar, esnaflar, işverenler ve çiftçilerle; Adana ve bölgesinin mevcut sorunları ve gelişme eksenleri müzakere edildi.