Osmaniye Ziraat Odası

ZOBİS
Osmaniye Ziraat Odası > Haberler > TZOB'un DÜZENLEDİĞİ TOPLANTIDA ÇİFTÇİLERİMİZİN YER FISTIĞI ÜRETİMİNDE YAŞADIĞI SORUNLAR GÖRÜŞÜLDÜ

ÇİFTÇİLERİMİZİN YER FISTIĞI ÜRETİMİNDE YAŞADIĞI SORUNLAR GÖRÜŞÜLDÜ
Türkiye Ziraat Odaları Birliğimizin düzenlediği ve Sayın Genel Başkanımız Şemsi BAYRAKTAR ın da katılımıyla gerçekleştirilen yer fıstığı konulu video kanferans toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Osmaniye Ziraat Odası Başkanımız Bahadır SEZGİN de katılarak çiftçilerimizin yerfıstığı üretiminde karşılaştığı sorunları dile getirdi. Üretimde maliyetlerin çok yükseldiğini, çiftçimizin yerfıstığını satış döneminde fiyatların çok aşağı düşürüldüğünü ve müdahale edilmesi gerektiğini dile getiren Başkanımız ayrıca yerfıstığının yağlık prim desteğinden yararlandırılması gerektiğini ve yer fıstığının yemlik prim desteğine de dahil edilmesi çiftçilerimizin talepleri arasındadır dedi. Genel Başkanımız Sayın Şemsi BAYRAKTAR da dile getirilen sorunların ve taleplerimizi dosya halinde bakanlığa iletileceğini ve takipçisi olacağını dile getirdi.