Osmaniye Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Osmaniye Ziraat Odası > Haberler > Akdeniz Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı

Akdeniz Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı

Bölge toplantısına TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Osmaniye Ziraat Odası Başkanı Ahmet Bahadır SEZGİN ve Ziraat odası Başkan yardımcısı Hüsamettin KESKİNER katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK başkanlığında, ” Akdeniz Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı ” yapıldı. Bakanlık çalışanları ve tarım sektörü paydaşları arasında, Tarım politika ve uygulamalarının değerlendirilmesi amacıyla 7 ayrı bölgede yapılması planlanan Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantılarının üçüncüsü Adana da gerçekleştirilmiştir.

Bölge toplantısına TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Osmaniye Ziraat Odası Başkanı Ahmet Bahadır SEZGİN ve Ziraat odası Başkan yardımcısı Hüsamettin KESKİNER katıldı.

Çiftçilerimiz adına söz alan başkan vekilimiz Hüsamettin Keskiner ; ,İlimizde mısır üretiminin yoğun bir şekilde yapılması sonucu topraklarımızın yorulduğu tarımda süreklilik ve verimlilik için alternatif ürünlere yönel inmesi gerektiği, bu anlamda tohumundan yaprağına sapına ve küspesine kadar her şeyiyle değerlenen yerfıstığı ,üretimi aşamasında ve hasat dönemindeki iklim şartlarına bağımlı olan en riskli ürünlerden biri olmasına rağmen yer fıstığı üreticisi ürün desteği alamamaktadır.Yer fıstığının toprağın korunmasında büyük etken olduğu ve hayvancılığın gelişmesiyle yem bitkilerine ihtiyacın arttığı ve dolayısıyla bunun içinde iyi bir münavebe bitkisi olan yerfıstığı ekimine teşvik edilmesinin gerekli olduğunu ve üreticilerin bu konuda kesinlikle desteklenmesi gerektiği gerektiğini söyledi.

İlimizde mısır üretiminin çok yoğun bir şekilde yapıldığı ve çiftçilerimiz ve ilimiz ekonomisi için büyük önem taşıdığı, TMO nun mısır fiyatının erken açıklaması gerektiği ve bu yıl 14 rutubet şartı koymasının çiftçiyi tüccara mahkum ettiğini , çiftçinin ürününü satmasında çok büyük sıkıntılar yaşadığını belirtti.

Çiftçilerimizin daha iyi teknolojiyle daha iyi verim alması gerektiğini ve bu konuda 2014 yılında sona eren alet ekipman desteklerinin tekrar gündeme alınması konusunda talepte bulundu.

Bakanlık Müsteşarları da cevaben isteklerin yerine getirilmesiyle ilgili çalışmaların yapılacağını söyledi.