Osmaniye Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Osmaniye Ziraat Odası > Haberler > BAŞKANIMIZIN 14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKANIMIZIN 14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKANIMIZIN 14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

 Osmaniye Ziraat Odası Başkanı Ahmet Bahadır SEZGİN 14 Mayıs Dünya    Çiftçiler Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Açıklamada; 

 

Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu (IFAP) tarafından alınan kararla 1984 yılından buyana, her yıl 14 Mayıs günü ülkemizde ve tüm dünyada “Dünya Çiftçiler Günü” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

 

 

 Ülkemiz her yönü ile olduğu gibi  tarımsal anlamda da potansiyeli yüksek diğer ülkelere göre çok şanslı bir ülkedir. Tarımsal üretimdeki  bu  potansiyeli daha etkin kullanarak Ülkemizi tarımda çok daha iyi noktalara getirebiliriz.

 

 Çiftçilerimiz, yaptıkları üretim ile milli gelire katkı sağlamakta, tarım ihracatı gerçekleştirmekte, istihdama fayda sağlamaktadır.Bunlardan da önemlisi  85 Milyonluk Ülke nüfusunu, 6 Milyonluk mülteci ve sığınmacıyı ve Milyonlarca Turisti doyurmak için gece gündüz üretimine devam etmektedir.

 

Tarım demek gıda güvencesi demektir. Yoksulluk ve açlıkla mücadele için üretimi artırmak şarttır.Üretimi artırmak için ise Çiftçilerimizin yeterince desteklenmesi ve sorunlarının çözümü gerekmektedir.

 

Çiftçilerimiz yağmur çamur demeden sel ve kuraklık gibi her türlü doğal afetle mücadele ederek tüm zorluklara rağmen üretim yapmaktadır.

 

Gübre, mazot, ilaç, tohum, elektrik, yem ve sulama ücreti gibi girdi maliyetleri düşürülmelidir. Çiftçiye verilen destek artırılmalıdır.                                                        

Özellikle Son yıllarda yaşadığımız ve dünyayı adeta çaresiz bırakan koronavirüs salgını, Ukrayna Rusya savaşı ve son olarak 6 Şubat depremlerinden de anlaşıldığı üzere gıdaya olan ihtiyaç Türkiye tarımının ve çiftçisinin ne kadar önemli ve kutsal bir vazife üstlendiğini yani  ihmal edilemez olduğunu bir kez daha bizlere göstermiştir.                    

Buradan hareketle Bütün dünyanın gıpta ile baktığı, bu bereketli topraklarda üretmek boynumuzun borcudur. Çiftçilerimiz de bunun bilinci ile üretimine ara vermeden devam etmektedir.

 

Çiftçilerimiz bu önemli görevi yerine getirirken bizlerinde çiftçilerimizin yaşadıkları zorlukların bilincinde olmamız ve onların kıymetini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Durmaksızın üreterek karnımızı doyuran ve Sofralarımızda hiçbir şeyi eksik etmeyen eli nasırlı eli öpülesi çiftçilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

 

Bu dilek ve temenniler ile 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü,yani kendilerine hizmeti ibadet gördüğümüz Çiftçilerimizin gününü en içten dileklerimle kutluyor, Doğal afetlerden uzak, bereketli bir hasat sezonu diliyorum.  Ahmet Bahadır SEZGİN  Osmaniye Ziraat Odası Başkanı