Osmaniye Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Osmaniye Ziraat Odası > Haberler > Osmaniye Ziraat Odası Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri Toprak Mahsulleri ofisini Ziyaret Etti

Osmaniye Ziraat Odası Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri Toprak Mahsulleri ofisini Ziyaret Etti

Ürün alımı yapılırken rutubet oranın en fazla 14 olması ve bu rutubetin üstündeki mısırı almayıp; ürünü getiren çiftçimizin ürününü geri çevirmesi çiftçilerimizi mağdur etmiştir.

İlimizde hava şartları nedeniyle bu yıl mısır hasadının erken yapılmasının beklenmesi; çiftçilerimizin zor durumda kalmamaları ve gerekli tedbirlerin önceden alınması için; Osmaniye Ziraat Odası Yönetim kurulu Başkan Vekili Ziraat Mühendisi Hüsamettin KESKİNER ve Yönetim Kurulu Üyeleri Murtaza ÖZER ve Bestami ÖZER le birlikte TMO Osmaniye Ajans Müdürü Yılmaz ULAŞ ‘a ziyarette bulundular* Gecen yıl Toprak Mahsulleri Ofisinin Mısır alımı yapacağını geç açıklaması ;

*Toprak Mahsuller Ofisinin müdahale alım fiyatlarını geç açıklaması;

*Ürün alımı yapılırken rutubet oranın en fazla 14 olması ve bu rutubetin üstündeki mısırı almayıp; ürünü getiren çiftçimizin ürününü geri çevirmesi çiftçilerimizi mağdur etmiştir.

*Geçen yıl ilimizde 152.000 ton mısır hasadı yapılmıştır. Bu yıl ise bu rakamın 165.000 ton olmasını beklemekteyiz.

*Osmaniye Ajans’ta yeterli depo bulunmadığından dolayı Osmaniye merkeze yakın yerlerden depo kiralanıp daha fazla alım yapılmalı ve çiftçimizin nakliye problemiyle karşılaşmaması sağlanmalıdır.

*Üreticilerimiz yaşadıkları bu olumsuzluklardan dolayı ürününü ofise satamayıp, tüccara açığa dökmek veya çok ucuz fiyata satmak zorunda kalmaktadır.

*Randevulu sistemin devamlılığı ve yeterli personel temin edilip vardiyalı olarak 24 saat ve Pazar günleri de çalıştırılıp günlük ürün alım tonajının arttırılmasını istemekteyiz; diye talepte bulunan KESKİNER; gecen yılki aksaklıkların olmaması için bu sorunlarla ilgili önlemlerin biran önce çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

*TMO Müdürü Yılmaz ULAŞ ‘ta bu konularla ilgili gerekli çalışmaların yapıldığını ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini gerekli birimlerle görüşerek gerekli istişarelerin yapıldığını söyledi.

*Keskiner; Osmaniye Ziraat Odası Başkanlığı olarak çiftçilerimizin zor duruma düşmemeleri için; her zaman ilgili kurumlarla görüşüp irtibat halinde olunduğunu ve çözüm yolları arayıp konunun takipçisi olduğumuzu bildiririz dedi.